Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Beantra

Personenzahl_BeantraAfvaarthaven: Lemmer

Beantra

De Beantra is een elegante tweemastklipper waarop u zich meteen thuis zult voelen. Zowel op het dek als in de leefruimte staat u verrassend veel ruimte ter beschikking.

Hierdoor is de Beantra voor vele gelegenheden geschikt. Als groepsaccommodatie voor clubs, verenigingen, school- en jeugdgroepen. Tijdens het verblijf levert een ieder zijn of haar bijdrage aan de bezigheden aan boord. Door de samenwerking ontstaat er al snel een unieke saamhorigheidsgevoel.

Een zeiltocht is uitstekend geschikt voor teambuildingsactiviteiten voor bedrijven. Even in een andere setting de koers bijstellen. Een zeiltocht zorgt vaak voor een verfrissende kijk op onderlinge verhoudingen. Ook tijdens een dag op het water met de personeelsvereniging of met zakenrelaties.
We organiseren graag een inspirerende en onvergetelijke belevenis, naar wens gecombineerd met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen of het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer.

Wilt u met de familie of een groep vrienden het ruime sop kiezen? Op een schip verstevigt u de familie- en vriendschapsbanden! En na een dag intensief zeilen is het goed toeven in één van de romantische havenplaatsjes. 
 

Zeilen op de Beantra

Beantra Klipperrace 2018

Op de Beantra staat het comfort van de gasten voorop. Het schip en de schipper zijn daarbij uitstekend in staat om sportief en comfortabel te zeilen. De geringe diepgang maakt het schip erg geschikt voor avontuurlijke zeilreizen op de Waddenzee.
Tijdens uw reis op dit traditionele zeilschip behoren fietsen op Vlieland, een bezoek aan Ecomare op Texel en lekker ontspannen op Terschelling dus tot de mogelijkheden. Liefhebbers kunnen met dit platbodemschip natuurlijk ook droogvallen voor een wandeling op het Wad.

Ook het IJsselmeer biedt een afwisselend zeilgebied. Historische havenplaatsjes als Enkhuizen, Medemblik, Hoorn bieden een mooi decor voor een aangenaam verblijf.
En voor wie wil genieten van het Hollandse landschap met wuivende rietkragen vaart de Beantra graag over de Friese meren en kanalen. Bekijk het vaargebied

De Beantra is uitstekend geschikt voor een combinatie van rust en ruimte, natuur en cultuur en actieve ontspanning!

De bemanning van de Beantra

Uw schipper en gastheer op de Beantra is Otte Groenhof. Samen met de matroos zorgt hij voor een onvergetelijke ervaring aan boord. Otte geniet van het gevoel van vrijheid die het zeilen geeft en van de gesprekken met de gasten.
Samen met de groep zet hij de koers uit en legt hij de bestemming van de dag vast.

Indeling

Beantra Plattegrond

De salon beschikt over vijf tafels met banken. Hier is voldoende plaats voor 28 personen om te ontspannen en lekker te tafelen. Het hoge plafond, de ramen en grote dekluiken geven een ruimtelijk gevoel.
De grote open keuken is bij uitstek geschikt om een heerlijk lopend buffet aan te bieden, of om zelf voor een grote groep gasten te koken. De keuken is voorzien van een 8-pits gasfornuis, een grote koelkast en een Bravilor koffiezetmachine. Naast de keuken bevindt zich de biertapinstallatie.

In het voorschip bevinden zich het sanitair en de slaapvertrekken. 8 tweepersoons en 4 driepersoons hutten geven onderdak aan maximaal 28 personen. De hutten hebben allemaal of een patrijspoort of een dekluik. Onder de bedden is voldoende plaats voor het opbergen van de reistassen.
In de gang zijn 2 toiletten, 2 douches en 2 douch/toilet combinaties.
Faciliteiten Beantra 

Geschiedenis van de Beantra

In 1902 werd de Beantra onder de naam Dankbaarheid op de werf van de gebroeders De Korte in Moerdijk te water gelaten. Tussen 1902 en 1950 werd het schip twee maal verlengd, zodat er meer vracht kon worden vervoerd. Deze vracht bestond o.a. uit suikerbieten, graan, zand en cement. Begin jaren ’50 werd de Dankbaarheid verkocht en voer vanuit Ooltgensplaat met vracht over de Zuid Hollandse, Zeeuwse en Belgische wateren. In 1980 werd de rivierklipper verkocht aan een schipper in Den Bommel en werd ze omgedoopt naar Beantra.
In 1994 is het schip uit de vrachtvaart gehaald, ingekort tot de oorspronkelijke afmetingen en aan de hand van de originele tekeningen weer opgebouwd.

Voorzieningen
Personenzahl_Beantra
  • 12 gezellige hutten
  • Gezellige, ruime salon met open keuken
  • Snel schip met goede zeileigenschappen
  • Stoere uitstraling
Gastenboek

vzw Polyfinario

April 2019
Onze zeiltocht met de Beantra was geweldig! Otto is een uitstekend zeiler. De voorzieningen aan boord zijn super. Ik speelde kok en vond de best uitgeruste keuken ooit op de Beantra!

Donald Buyze, vzw Polyfinario

Vergelijkbare schepen

Gaia

Gaia

Tweemastklipper - Lemmer
40
32

Gaia

Tweemastklipper - Lemmer
40
32
Zeven Wouden

Zeven Wouden

Tweemastklipper - Stavoren
25
24

Zeven Wouden

Tweemastklipper - Stavoren
25
24
Alida

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16